KAYSERİ OSB'DEN BİR YENİLİK DAHA

8.01.2015 11:56:19

Enerji verimliliği başta olmak üzere birçok alanda gerçekleştirdiği önemli projelerle Türkiye'nin model sanayi bölgelerinden olan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, bir yeniliğe daha imza attı.

Önceki yıllarda bölgedeki doğalgaz abonelerinin sayaçları ilgili firmalara gidilerek okunurken, 2015 yılı itibariyle uzaktan okuma sistemi sayesinde abonelerin sayaçları uzaktan okunarak doğalgaz faturaları kesilebilecek.

 

Uzaktan Doğalgaz Sayaç Okuma Sistemi, sunduğu avantajlar ve nitelik bakımından Türkiye’deki OSB’lerde hayata geçirilen ilk sayaç okuma sistemleri arasında yer almaktadır.

 

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Organize Sanayi Bölgesi’nin bir yandan büyürken diğer yandan ise teknolojik gelişmeleri takip ederek örnek bölge olmaya devam ettiğini söyledi.

 

Sistem avantajları beraberinde getiriyor

Uzaktan sayaç okuma sistemi, doğalgaz sayaçlarının yanına yerleştirilen haberleşme ünitelerindeki sim kartlar ile çalışmaktadır. Sistemden anlık okuma, doğalgaz kullanım basıncı, sıcaklık, mekanik sayaç endeksi ve elektronik sayaç endeksleri alınabilmektedir. Normal şartlarda 3 gün süren sayaç okuma işlemleri sistem sayesinde yaklaşık 30 dakikada tamamlanmaktadır.

Sistem, iş yükünde azalma, zaman tasarrufu, doğalgaz tedarikçisi firma ile eş zamanlı sayaç okuma ve her ayın başında düzenli olarak fatura kesme avantajlarını da sunuyor.

 

2015 yılında faturaların tamamı uzaktan okuma sistemiyle kesilecek

İki yıl süren deneme çalışmalarıyla, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmet veren, doğalgaz tüketiminin yaklaşık % 90’ını gerçekleştiren 80 firmada test edilen sistem, 2015 yılı itibariyle hayata geçirildi. Yıl içerisinde ise 750 doğalgaz abonesinin tamamında sistemin uygulanması hedefleniyor.

“Örnek bölge olmaya devam edeceğiz”

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin her geçen gün büyüyen ülke ekonomisine önemli katkı sağladığına dikkat çeken Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü “Başta eğitim olmak üzere birçok alanda sanayicimize kaliteli hizmet vermek için özverili bir şekilde çalışıyoruz. Bölgemiz alt yapı çalışmalarını tamamladı” dedi.

Doğalgaz sayaçlarında uzaktan okuma sistemini de değerlendiren Ahmet Hasyüncü “Organize sanayi bölgemiz her geçen gün büyüyor. Bir yandan bölgemiz büyürken diğer yandan ise teknolojik gelişmeler başta olmak üzere yeniliklerden yararlanarak sanayicimize daha kaliteli bir hizmet sunmayı hedefliyoruz. 2010 yılında elektrik sayaçlarında uzaktan okuma sistemine geçerek bu alanda bir yenilik sağlamıştık. 2015 yılında ise bölgemizdeki doğalgaz abonelerimizin tamamının sayaçlarının uzaktan ve eş zamanlı okuma sistemi sayesinde okunup faturalarının düzenlenecek olması sanayimiz ve Bölgemiz adına önemli gelişmedir. Yapacağımız yatırımlar ve yeniliklerle Türkiye’nin model sanayi bölgesi olma geleneğimizi devam ettireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.